Teorijski odsjek

muzicka-skola-mostar-teorijski-odsjek

Učenje teorije i razumjevanje predmeta učenja je nezaobilazna stavka svake škole i kao takav ovaj odsjek postoji pri našoj školi od samih njenih početaka.

Učenici koji upisuju teoretski odsjek u srednjoj muzičkoj školi stiču široku muzičko obrazovanje tokom četiri godine školovanja, slušajući predmete kao što su: solfeđo, harmonija, historija muzike, čitanje i sviranje horskih partitura, dirigovanje i drugi.

Na taj način usmjeravaju se na daljni nastavak obrazovanja na nekoj od Visokoškolskih ustanova u nekom od sljedećih usmjerenja: teorija, kompozicija, dirigovanje, pedagoški smjer.

Naš profesorski kadar svojim stručnim pristupom olakšava bolje razumijevanje i savladavanje gradiva iz predmeta teoretskog odsjeka, te na taj način pruža dobru osnovu i potkovanost znanjem učenika koji završe ovaj odsjek.

Teorijski odsjek pruža jasniji uvid u muziku općenito čime učenici stiču dobre osnove za zavljenje muzikom općenito kao i mogućnost prenošenja stečenog znanja na druge.

Pored toga stiču se vještine i za druge muzičke djelatnosti, kao što je učestvovanje u horskim i instrumentalnim ansamblima, razne vrstama korepeticija, horsko pjevanje, muzičko aranžiranje, animiranje muzičke umjetnosti i slično.

Nastavnici na odsjeku

muzicka-skola-mostar-klavir-selma-droce
Selma Droce

Magistar muzičke teorije i pedagogije – kontrapunkt

profesor-muzicke-skole
Igor Šarić

Profesor teoretskih muzičkih predmeta

muzicka-skola-mostar-klavir-tanja-janjic
Tanja Janjić

Magistar muzičke teorije i pedagogije - solfeđo

muzicka-skola-mostar-teorija-damir-bunoza
Damir Bunoza

Profesor teoretskih muzičkih predmeta

muzicka-skola-mostar-teorija-vesna-arapovic-2
Vesna Arapović

Akademski muzičar i profesor muzike za škole osnovnog muzičkog obrazovanja, osnovne škole i Gimnazije

muzicka-skola-mostar-solo-pjevanje-nina-deronjic
Deronjić Nina

Bachelor muzičkih umjetnosti - solo pjevanje